شاید شما هم با گذشت زمان و افزایش مهارت در زمینه ی دی جی به فکر ارتقاء تجهیزات خود افتاده باشید . برای مثال دستگاه دی جی خود را از دی جی کنترلر به ست پلیر و میکسر تغییر دهید . در اینجا این سوال پیش می آید که CDJ بهتر است یا XDJ ؟ هرکدام از این مدل ها مزایا و معایب خاص خود را دارند که به تفصیل به آنها می پردازیم .
۱. CDJ چیست ؟
در سال ۱۹۹۴ شرکت پایونیر اولین دستگاه دی جی دیجیتال خود را تحت عنوان CDJ- 500 روانه ی بازار کرد . در آن زمان دی جی ها از صفحات موسیقی برای اینکار استفاده می کردند که هنوز هم از محبوبیت بسیاری برخوردار است و معمولا در با یک CDJ ترکیب می شود .
این مدل برای تغییر صفحه به سی دی ساخته شد و امکاناتی مانند لوپ و انواع افکت ها با خود به همراه آورد .در حال حاضر هر دو مدل CDJ و XDJ بر پایه فلش USB است . امروزه اکثر کلاب ها برای استخدام دی جی ، انتظار دارند که دی جی مورد نظرشان در کار با CDJ ها مهارت داشته باشند . از طرف دیگر CDJ ها نیاز به لپ تاپ و نرم افزارهای دی جی را برای میکس از بین می برند . CDJ ها همچنین باعث افزایش مهارت ها و تکنیک های حرفه ای دی جی می شوند . CDJ ها بهترین ترکیب از دی جی دستی و دیجیتال است . CDJ ها معمولا دارای یک کانال هستند و دی جی ها برای میکس و ترکیب دو آهنگ به حداقل دو کانال نیاز دارند . این به این معنی است که باید حداقل دو CDJ و یک میکسر مجزا برای دی جی نیاز است .
۲. XSJ چیست ؟
یک XDJ ترکیب یک دی جی کنترلر ابتدایی و CDJ است و معمولا به نام ALL IN ONE شناخته می شوند . در سال ۲۰۱۵ پایونیر این دستگاه ها را ساخت تا دی جی ها بتوانند از دی جی کنترلر ها به CDJ ها ، به صورت پله پله ارتقا پیدا کنند . XDJ ها دارای بسیاری از امکانات سطح ابتدایی دی جی مانند HOTCUE , دکمه ی SYNC و … است .
بزرگترین مزیت XDJ ها این است که دارای چهار کانال داخلی هستند که باعث می شود بتوان با دکمه های مربوطه DECK ها را تغییر داد .
CDJ یا XDJ ؟
اینکه کدام یک از این ها بهتر است سوال ساده ای نیست و هر دی جی در موقعیت های مختلف انتخاب های متفاوتی دارد . مهارت یک دی جی بصورت صد در صد به نرم افزار و سخت افزار ربط ندارد و بستگی به خود فرد دی جی دارد . بسیاری از دی جی های بسیار حرفه ای همچنان از یک دستگاه دی جی کنترلر ساده استفاده می کنند . CDJ ها همچنین به عنوان استاندارد صنعت دی جی در گرفته می شوند به همین دلیل در اکثر کلاب ها و… از CDJ ها استفاده می کنند . CDJ ها قابلیت ترکیب با پخش کننده های صفحه ( TURNTABLE ) را نیز دارند که باعث محبوبیت بین دی جی های حرفه ای شده اند .
ارتقا از یک دی جی کنترلر به CDJ ها برای بسیاری از دی جی های تازه کار دلهره آور است چون تعدادی از امکانات دی جی کنترلر ها مانند دکمه ی SYNC در CDJ ها وجود ندارد بنابراین پایونیر XDJ ها را تولید کرد تا دی جی ها بتوانند مرحله به مرحله پیشرفت کنند .
هدف دیگر پایونیر از تولید XDJ ها قیمت پایین تر آنها نسبت به CDJ هاست تا دی جی هایی که توان خرید CDJ ها را ندارند بتوانند پله پله ترقی کنند .
نکته ی دیگر اینکه نرم افزار اکثر CDJ ها رکوردباکس می باشد و کسانی که با دی جی کنترلر ها و یا XDJ های سازگار با رکوردباکس کار میکنند به راحتی می توانند پلی لیست موزیک های خود را همراه با تمام جزئیات در CDJ ها استفاده کنند .
در آخر همانطور که گفته شد هیچکدام از آنه نسبت به هم برتری ندارند و کاملا به دی جی و مهارت های او بستگی دارد . اما به افراد تازه کار و درحال آموزش این حرفه توصیه می شود در ابتدا با دستگاه های ساده شروع کنند و پس از آموزش های پایه و اصلی دی جی ، به فکر ارتقاء دستگاه خود به CDJ ها باشند . CDJ ها شکل استاندار و جهانی دستگاه های دی جی هستند بنابراین برای ورود به عرصه ی حرفه ای و بین المللی ، دی جی ها باید به طور کامل به کار با CDJ ها مسلط باشند .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.